Hulp nodig?

Moeite met het beklimmen van je financiële bergen?

Wij creëren rust en overzicht voor onze cliënten

Aukje is 36 jaar, woont zelfstandig en werkt als dagbesteding in een kringloopwinkel. Ze helpt daar de klanten bij de kassa met hun aankopen. Aukje staat al jaren onder bewind bij Regiobewind naar haar volle tevredenheid. Tijd om eens een interview te doen om te vragen wat bewindvoering voor haar inhoud.

Wat is voor jou de reden dat je voor bewindvoering hebt gekozen?

Ik kan niet zo goed met geld omgaan. Dit heb ik nooit geleerd en wanneer ik wel bij mijn geld kan dan gaat het snel verkeerd, dat heb ik wel ondervonden. Doordat ik geen goed zicht heb op mijn geld koop ik al snel te veel boodschappen en leuke dingen, die ik niet altijd echt nodig heb.

Als ik bijvoorbeeld een rekening krijg, die ik moet betalen, dan vind ik dat al heel spannend. Ik moet dan gaan ‘internetbankieren’ en dat vind ik allemaal lastig. Als het dan niet lukt, dan beginnen bij mij de problemen en spanningen op te stapelen. Ook ben ik niet goed in rekenen, dat maakt voor mij veel dingen onmogelijk.

Je kwam in de problemen en heb je toen zelf hulp ingeschakeld?

Ik had op een gegeven moment een buurvrouw op bezoek en die zag dat het niet goed ging. Zij vroeg mij of familieleden hierin konden ondersteunen, maar die wilden dit niet voor mij doen. Toen hebben we gezocht naar een bewindvoerder. Ik heb gekozen voor Regiobewind omdat zij goed bereikbaar waren en snel een afspraak konden maken.

Je staat nu al 8 jaar onder bewind. Hoe ervaar jij de bewindvoering?

Ik ervaar dat als heel positief en heb over mijn bewindvoerder geen klachten. Ik vind dat ze me heel goed helpen. Ze zijn heel toegankelijk en duidelijk tegen mij. Ik weet wat ik aan hun heb. Mijn problemen lossen ze ook op als die ontstaan. Niet altijd is er extra geld wanneer ik hier om vraag en dat is lastig, maar zij kunnen dit is altijd goed uitleggen.

Inmiddels ben ik van al mijn schulden af en is er zelfs ruimte om te sparen.

Contact

0511-760014

Telefonisch bereikbaar:
maandag t/m donderdag, van 09:00 tot 12:00 uur.
(noodgevallen buiten deze dagen en uren via mail)

Postbus 36
9290AA Kollum

info@regiobewind.nl